olive tree guest house

olive tree guest house

This guest annex in Kotroni was designed around an existing olive tree which helped to define the entrance space and also divide the building into its two main volumes.

It was built as a small holiday studio for guests of the main house. Its allocation on the stepped land is visible from a long distance as this village climbs up the side of a small hill. The core objective was to build something that would very discretely extend the village line without standing out. The use of the local slate stone that forms all the retaining walls for the terraces was adopted in order to make the small annex almost indiscernible from its environment. Reclaimed tiles and timber painted in olive green complete the disguise.

Two volumes with their own four pitched tiled roofs with traditional timber beams and bamboo construction internally are connected via a small entrance hallway behind the old olive tree. Internally, traditional and modern elements and materials have been combined to create a light an airy feeling with a cozy finish and state of the art aesthetics.

The project was completed in July 2012.

olive tree guest house

olive tree guest house

This guest annex in Kotroni was designed around an existing olive tree which helped to define the entrance space and also divide the building into its two main volumes.

It was built as a small holiday studio for guests of the main house. Its allocation on the stepped land is visible from a long distance as this village climbs up the side of a small hill. The core objective was to build something that would very discretely extend the village line without standing out. The use of the local slate stone that forms all the retaining walls for the terraces was adopted in order to make the small annex almost indiscernible from its environment. Reclaimed tiles and timber painted in olive green complete the disguise.

Two volumes with their own four pitched tiled roofs with traditional timber beams and bamboo construction internally are connected via a small entrance hallway behind the old olive tree. Internally, traditional and modern elements and materials have been combined to create a light an airy feeling with a cozy finish and state of the art aesthetics.

The project was completed in July 2012.

olive tree guest house

olive tree guest house

This guest annex in Kotroni was designed around an existing olive tree which helped to define the entrance space and also divide the building into its two main volumes.

It was built as a small holiday studio for guests of the main house. Its allocation on the stepped land is visible from a long distance as this village climbs up the side of a small hill. The core objective was to build something that would very discretely extend the village line without standing out. The use of the local slate stone that forms all the retaining walls for the terraces was adopted in order to make the small annex almost indiscernible from its environment. Reclaimed tiles and timber painted in olive green complete the disguise.

Two volumes with their own four pitched tiled roofs with traditional timber beams and bamboo construction internally are connected via a small entrance hallway behind the old olive tree. Internally, traditional and modern elements and materials have been combined to create a light an airy feeling with a cozy finish and state of the art aesthetics.

The project was completed in July 2012.

olive tree guest house

olive tree guest house

This guest annex in Kotroni was designed around an existing olive tree which helped to define the entrance space and also divide the building into its two main volumes.

It was built as a small holiday studio for guests of the main house. Its allocation on the stepped land is visible from a long distance as this village climbs up the side of a small hill. The core objective was to build something that would very discretely extend the village line without standing out. The use of the local slate stone that forms all the retaining walls for the terraces was adopted in order to make the small annex almost indiscernible from its environment. Reclaimed tiles and timber painted in olive green complete the disguise.

Two volumes with their own four pitched tiled roofs with traditional timber beams and bamboo construction internally are connected via a small entrance hallway behind the old olive tree. Internally, traditional and modern elements and materials have been combined to create a light an airy feeling with a cozy finish and state of the art aesthetics.

The project was completed in July 2012.

olive tree guest house

olive tree guest house

This guest annex in Kotroni was designed around an existing olive tree which helped to define the entrance space and also divide the building into its two main volumes.

It was built as a small holiday studio for guests of the main house. Its allocation on the stepped land is visible from a long distance as this village climbs up the side of a small hill. The core objective was to build something that would very discretely extend the village line without standing out. The use of the local slate stone that forms all the retaining walls for the terraces was adopted in order to make the small annex almost indiscernible from its environment. Reclaimed tiles and timber painted in olive green complete the disguise.

Two volumes with their own four pitched tiled roofs with traditional timber beams and bamboo construction internally are connected via a small entrance hallway behind the old olive tree. Internally, traditional and modern elements and materials have been combined to create a light an airy feeling with a cozy finish and state of the art aesthetics.

The project was completed in July 2012.

olive tree guest house

olive tree guest house

This guest annex in Kotroni was designed around an existing olive tree which helped to define the entrance space and also divide the building into its two main volumes.

It was built as a small holiday studio for guests of the main house. Its allocation on the stepped land is visible from a long distance as this village climbs up the side of a small hill. The core objective was to build something that would very discretely extend the village line without standing out. The use of the local slate stone that forms all the retaining walls for the terraces was adopted in order to make the small annex almost indiscernible from its environment. Reclaimed tiles and timber painted in olive green complete the disguise.

Two volumes with their own four pitched tiled roofs with traditional timber beams and bamboo construction internally are connected via a small entrance hallway behind the old olive tree. Internally, traditional and modern elements and materials have been combined to create a light an airy feeling with a cozy finish and state of the art aesthetics.

The project was completed in July 2012.

olive tree guest house

olive tree guest house

This guest annex in Kotroni was designed around an existing olive tree which helped to define the entrance space and also divide the building into its two main volumes.

It was built as a small holiday studio for guests of the main house. Its allocation on the stepped land is visible from a long distance as this village climbs up the side of a small hill. The core objective was to build something that would very discretely extend the village line without standing out. The use of the local slate stone that forms all the retaining walls for the terraces was adopted in order to make the small annex almost indiscernible from its environment. Reclaimed tiles and timber painted in olive green complete the disguise.

Two volumes with their own four pitched tiled roofs with traditional timber beams and bamboo construction internally are connected via a small entrance hallway behind the old olive tree. Internally, traditional and modern elements and materials have been combined to create a light an airy feeling with a cozy finish and state of the art aesthetics.

The project was completed in July 2012.